lördag 23 januari 2016

Stefan LöfvenNyhetskanalen CNBC intervjuar Stefan Löfven och han har inte ett enda rätt...

I en intervju med nyhetskanalen CNBC, så drog Stefan Löfven fram den vänsterfeministiska dogmen om att det inte finns några kulturella skillnader mellan svenska och utländska män, när det gäller synen på kvinnor. "Sexuella trakasserier har funnits länge i Sverige...Det finns ingen koppling till invandringen", meddelade han.


Samtidigt så har t.ex. Hivorganisationen Noaks ark länge rapporterat om att flyktingar har "dålig kunskap om sexuell hälsa och synen på sex" och att de har "en annan kvinnosyn än här i Sverige". Det vill säga rakt motsatt till vad Stefan Löfven påstår. Så vem tror du på?

Löfven påstår sedan att ISIS-terrorister inte alls kommer med de vanliga flyktingströmmarna. "De tar första bästa flyg om de vi skada oss", säger han. Det ska inte heller finnas ett samband mellan ökade säkerhetsrisker och ökade flyktingströmmar. "Det är fel!", dundrar Löfven.

Samtidigt som kung Abdullah II av Jordanien berättar i en intervju för CNN att "Det finns Trojanska hästar (förtäckta ISIS-terrorister i flyktingströmmarna). "Det vet vi." och "Vi vet att det finns ISIS-medlemmar i flyktinglägren". Kung Abdullah berättar även att man måste vara mycket noggrann i "sållningen" av flyktingarna pga de stora säkerhetsriskerna. Det vill säga rakt motsatt till vad Löfven påstår. Så vem tror du på?

Sedan så gav Stefan Löfven sig på att försöka förklara Sveriges ekonomi. Han upplyste att anledningen till att tillväxten i Sverige nu ligger på "närmare fyra procent" beror på att "människor kommer in i landet och att landet växer".

Samtidigt som fler och fler nationalekonomer och sakkunniga säger - "flyktingmottagning har aldrig visat sig vara lönsam" och "vår välfärdstat kommer inte fungera. Det kommer klappa ihop". Det vill säga rakt motsatt till vad Stefan Löfven påstår.

Så vem tror du på..?

Källor:
http://www.cnbc.com/…/migrants-not-to-blame-for-sex-attacks…

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…


Se tavlan bakomI Malmö fick 59 flickor bo med makarBROTT. En undersökning i Malmö stad visar att 59 asylsökande minderåriga flickor placerats tillsammans med sina män under förra året och hittills i år, rapporterar Ekot.

Barnäktenskap är förbjudet i Sverige men enligt Socialstyrelsen krävs individuell hänsyn.

Den sociala resursförvaltningens direktör Annelie Larsson säger till Ekot att Malmö stad nu ska följa upp ärendena och förvissa sig om "frivillighet". Den tidigare kända siffran var 16 flickor, men det gällde bara november och december.

Bland annat barnombudsmannen och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson har kallat alla barnäktenskap oacceptabla men Socialstyrelsen har påpekat att varje enskilt fall ska utredas utifrån barnets bästa.

En undersökning av Sveriges Radio har visat att fem av de sex kommuner som tar emot flest ensamkommande unga oftast låter barn som fyllt 15 bo med sina makar.

Undantaget är Göteborg, där staden uppger att barn alltid skiljs åt från vuxna makar. Minderåriga placeras på transitboenden för barn medan vuxna partners tas om hand av Migrationsverket.

Socialstyrelsen har upprättat en stödtelefon för kommunala socialtjänster. Sveriges Kommuner och Landsting har uppmanat myndigheten att uppdatera sin vägledning om problematiken.


Nyheter

Polisen hemlighåller fakta om sitt flyktingarbete


Polisen vägrar berätta hur stora resurser som går åt till att hantera flyktingvågen och den alltmer spända situationen på många asylboenden. Utredningar om våld, hot och andra brott kodas med siffran ”291” och hemlighålls för massmedia.
”Ingenting ska ut”, står det i ett internt direktiv som DN läst.
Höstens och vinterns kraftigt ökade asylmottagande innebär stora påfrestningar för svensk polis. Sedan fyra månader avsätter alla regioner personal till Alma, den jättelika insats som leds av Nationella operativa avdelningen, Noa, och rör allt från gräns- och utlänningskontroll till ordning, säkerhet och brottsbekämpning.
En tidskrävande uppgift är att rycka ut på larm om våld, hot, mordbränder och andra brott på Migrationsverkets boenden. Redan den 26 oktober 2015 hade dessa problem blivit så omfattande att Noa införde en särskild så kallad relationskod för alla ärenden ”som berör migrantsituationen”.
Varje anmälan där målsäganden, den misstänkte eller en förhörsperson är migrant måste nu märkas med den särskilda koden ”291”. Detsamma gäller brott eller händelser kopplade till platser eller fastigheter som är aktuella i sammanhang kring flyktingmottagande.
Trots att polisen härmed har en ständigt uppdaterad bild av säkerhetsläget för de i dag cirka 157.800 asylsökande ges ingen information till massmedia.
– Polismyndigheten gör bedömningen att uppgifterna är arbetsmaterial, säger pressekreterare Stephan Ray.
Bedömningen är, enligt honom, extraordinär.
– Det är ovanligt, normalt brukar det inte vara några problem när journalister begär ut uppgifter om anmälningar eller händelserapporter.
Polismyndigheten gör bedömningen att uppgifterna är arbetsmaterial.
DN har läst ett internt direktiv till polisens kommunikatörer. I handlingen, som aldrig diarieförts, står följande:
”Angående resurskod 291 som blivit känd för media. Koden används som arbetsmaterial för den dagliga lägesbilden. Den dagliga lägesbilden är hemligstämplad varför det som står där inte ska lämnas ut /.../ Ingenting ska ut i pappersväg gällande Alma-kommenderingen så länge den pågår.”
Sekretessbeslutet har fattats av kommissarie Håkan Nilsson vid polisens avdelning för krisberedskap. Motiveringen är att 291-koden ”innehåller vissa uppgifter som hänför sig till verksamhet för att förebygga brott och det kan antas att syftet med beslutade eller förutsedda åtgärder motverkas av om dessa uppgifter röjs”.
– Det finns ingen anledning att kommentera detta ytterligare, svarar Håkan Nilsson på fråga om hur han resonerat.
På vilket sätt skulle arbetet skadas av en statistisk uppgift om antalet anmälningar?
– Det står ju i beslutet.
Flera av polisens cirka 200 kommunikatörer har till DN uttryckt oförståelse inför den stränga sekretessen.
– Vi tvingas hänvisa till ett beslut som vi inte begriper, säger en person med trettio år i yrket.
– Att kalla siffrorna för arbetsmaterial är heltokigt. Vi är en myndighet och ska redovisa fakta, punkt slut, säger en annan källa.
Uppgifter om brott och andra incidenter är inte det enda som sekretessbelagts. Även antalet arbetstimmar som Alma hittills krävt är hemligt. Som DN tidigare berättat har i princip alla verksamheter fått skjuta till resurser – från utryckning och brottsförebyggande till telefonavlyssning, brottsplatsundersökning och utredning.
”Uppgifterna ingår i ett pågående ärende och är av betydelse för det fortsatta arbetet i kommenderingen med bedömning av fortsatta förstärkningar och personal”, skriver stabschef Kenneth Edholt och nekar DN att ta del av tidsredovisningen.
Polisen ger över huvud taget inte ut ett enda av de beslut som fattats inom ramen för Alma. I stället för att, som normalt, pröva varje enskilt beslutsprotokoll meddelar Kenneth Edholt att uppgifterna är sekretessbelagda i dess helhet.
– Så länge Alma pågår lämnar vi inte ut någonting, säger han.
Källor inom polisen talar om en oroväckande mörkläggning.
– Situationen börjar bli farlig. Allt som snuddar vid invandringsfrågan ska hållas hemligt och min enda slutsats är att man av något slags politiska skäl inte vågar visa verkligheten som den är, säger en anställd på polisens kommunikationsavdelning.
Inom Noa tar man kritiken med ro.
– Vi är helt opolitiska, det har ingen relevans alls, svarar kommissarie Håkan Nilsson.
DN:s uppgifter väcker reaktioner även utanför polishuset.
– Det här är det nya normalläget och myndigheten måste tydligt förklara varför man nedprioriterar annat än Alma, säger polisfackets ordförande Lena Nitz.
– Det är fullständigt bisarrt att påstå att övergripande statistik skulle skada polisens arbete, säger Nils Funcke, expert på offentlighetsfrågor.
Fakta. Insats Alma
• Den 8 september 2015 beslutade Nationella operativa avdelningen (Noa) om en så kallad särskild händelse med anledning av det snabbt stigande antalet asylsökande.
• Inledningsvis avdelades stora polisstyrkor till färjelägen, järnvägsstationer och andra platser för att trygga ordning och säkerhet samt att utföra särskilda utlänningskontroller.
• Sedan asyltalen sjunkit rör arbetet främst id-kontroller vid Öresundsbron och ordning och trygghet vid Migratio

kopierat av Thore.
Polisen jagar maskerade män efter kvinnoöverfall
Publicerad 09:58
Uppdaterad 11:57
- See more at: http://m.gp.se/nyheter/goteborg/1.2966653-kvinnor-attackerades-av-maskerade-man-i-natt#sthash.icfws9Ls.dpuf

Fyra kvinnor har blivit överfallna i Göteborg i natt vid två olika tillfällen.

Sent i natt larmades polisen till Fiolgatan i Västra Frölunda. Tre kvinnor hade blivit slagna och sparkade av främmande män. Enligt polisen var det en av kvinnorna som själv lyckades ringa polisen.
Vid överfallet blev kvinnorna bestulna på vissa tillhörigheter, även om polisen i nuläget inte vill gå in på vad kvinnorna blev av med.
– Ingen av kvinnorna behövde uppsöka sjukhus, åtminstone inte som det såg ut i går. Det är möjligt att de mår ännu sämre i dag, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.


Gärningsmännen var klädda på ett sätt som gjorde att deras ansikten inte syntes.
–De har haft halsduk och hoodietröjor, alltså medvetet täckt för ansiktena för att inte kunna bli igenkända, säger Ulla Brehm.
Männnen bar mörka kläder och är mellan 15 och 20 år enligt Ulla Brehm. 


–Deras signalement låter som väldigt många unga killars klädsel. Men vi undrar ändå i fall någon sett tre grabbar springa mellan husen. Har man det, är det jättebra i fall man hör av sig, säger hon.
Polisen kommer även att gå igenom i fall männen har filmats av någon övervakningskamera i närheten.
Framåt morgonen kom enligt polisen en upprörd och ledsen ung kvinna in till akuten i Göteborg med skador såväl i ansiktet som på andra delar av kroppen.


 Även hon ska ha blivit överfallen av unga män i natt enligt de inledande uppgifter som polisen har att tillgå.
– Just nu är omständigheterna oklara i det fallet, men vi kommer att hålla förhör så snart vi kan. Det är viktigt att få tidiga uppgifter, säger Ulla Brehm.


Hururvida det finns något samband mellan de två överfallen är dock omöjligt att säga i det här läget enligt polisen.
Den som sett eller hört något misstänkt kan höra av sig till polisen på 114 14.- See more at: http://m.gp.se/nyheter/goteborg/1.2966653-kvinnor-attackerades-av-maskerade-man-i-natt#sthash.icfws9Ls.dpuf


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar