lördag 23 januari 2016

Knollen

Fyra kvinnor har blivit överfallna i Göteborg i natt vid två olika tillfällen.
Sent i natt larmades polisen till Fiolgatan i Västra Frölunda. Tre kvinnor hade blivit slagna och sparkade av främmande män. Enligt polisen var det en av kvinnorna som själv lyckades ringa polisen.

Vid överfallet blev kvinnorna bestulna på vissa tillhörigheter, även om polisen i nuläget inte vill gå in på vad kvinnorna blev av med.
– Ingen av kvinnorna behövde uppsöka sjukhus, åtminstone inte som det såg ut i går. Det är möjligt att de mår ännu sämre i dag, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Gärningsmännen var klädda på ett sätt som gjorde att deras ansikten inte syntes.
–De har haft halsduk och hoodietröjor, alltså medvetet täckt för ansiktena för att inte kunna bli igenkända, säger Ulla Brehm.
Männnen bar mörka kläder och är mellan 15 och 20 år enligt Ulla Brehm.
–Deras signalement låter som väldigt många unga killars klädsel. Men vi undrar ändå i fall någon sett tre grabbar springa mellan husen. Har man det, är det jättebra i fall man hör av sig, säger hon.
Polisen kommer även att gå igenom i fall männen har filmats av någon övervakningskamera i närheten.

Framåt morgonen kom enligt polisen en upprörd och ledsen ung kvinna in till akuten i Göteborg med skador såväl i ansiktet som på andra delar av kroppen. Även hon ska ha blivit överfallen av unga män i natt enligt de inledande uppgifter som polisen har att tillgå.

– Just nu är omständigheterna oklara i det fallet, men vi kommer att hålla förhör så snart vi kan. Det är viktigt att få tidiga uppgifter, säger Ulla Brehm.

Hururvida det finns något samband mellan de två överfallen är dock omöjligt att säga i det här läget enligt polisen.

Den som sett eller hört något misstänkt kan höra av sig till polisen på 114 14.

- See more at: http://m.gp.se/nyheter/goteborg/1.2966653-kvinnor-attackerades-av-maskerade-man-i-natt#sthash.icfws9Ls.dpufInga kommentarer:

Skicka en kommentar