lördag 23 januari 2016

Islam

Islam, den 11:e pestenISLAM. Den norska islamkritikern och feministen Hege Storhaug har sålt mer än 17 000 böcker på mindre än en månad och ”Islam. den 11. landeplage” har blivit en av bokhöstens stora framgångar i Norge.

Författaren får frågan i finanstidningen Hegnar varför boken säljer så bra?


– Folk är väldigt oroliga för framtiden. De tycker att invandringen är utom kontroll, och det gäller alla människor från rött till blått. Vi vet inte vem som kommer, annat än att det är väldigt många unga män med muslimsk identitet. Folk har länge förstått att islam inte är en vanlig religion, men kan inte sätta ord på vad som är fel med islam.


– Jag ville skriva en bok för folket, så att folket förstår. Detta är den största krisen för Norge sedan andra världskriget säger Hege Storhaug.


Hege Storhaug betonar att inte alla muslimer är farliga och säger – Det finns så många såser i en muslimsk kastrull, och jag vill urskilja. Vilka är våra vänner och vem är inte det?
Frihetsorienterade muslimer kan leva i ett sekulärt samhälle, men det är inte de som har makt och kontroll över moskéerna. Där hittar du salafister, profetens ummah-jihadister och Rabita-moskéns-brödraskap, som alla har samma mål, ett kalifat, säger Storhaug.
– Vad ska vi göra?
– I första hand hantera migration. De demografiska prognoserna för Afrika och Mellanöstern visar att det vi upplever nu bara kan vara en krusning jämfört med vad som kommer under de närmaste åren. Och med en oreformerad islam mitt i detta, skapar vi problem som jag tror kan vara olösliga.


Storhaug anser att det är galenskap att tillåta finansiering av moskéer från utlandet, och kämpar mot statligt stöd till sunnitiska och shiamoskéer.


– Det finns krafter som verkar för att besegra vår fria vår demokrati. Saudiarabien har spenderat miljarder på att underminera Europas demokratier, och det islam som har vunnit makten i Europa är ett islam som är totalitärt, våldsamt och tyrannisk, extremt patriarkalt och judiskhatande.Skillnaden mellan islam och kristendomen är enorm, menar Storhaug.
Jesus sade vänd andra kinden till och den som är fri från synd kastar första stenen när Muhammed hotade med svärdet.


Hege Storhaug oroar sig för framtiden: – Vi har moskéer över hela landet, och därför har vi integrationsproblem i hela landet. Vi måste stoppa invandringen och ta tydligt parti för de muslimer som är frihetsorienterade, säger författaren.


-Pettersson säger att om norrmännen är oroliga över islam, vad borde inte vi vara…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar