lördag 23 januari 2016

Skandal

Efter skandalen med barnäktenskap – SD kräver Annelie Larssons avgång!


2016-01-23
För mer information kontakta: Magnus Olsson, Kommunalråd (SD) 070-913 07 99


PM gällande sociala resursförvaltningen och förvaltningsdirektören Annelie Larsson


Tidningen Sydsvenskan och Sveriges radio rapporterade tidigare i veckan om förhållanden för minderåriga asylsökande flickor som kommer till Malmö. Initialt handlade det om minst 16 flickor som lever i barnäktenskap. Nu visar det sig att det handlar om 59 omyndiga flickor.


 Fem av dem var gravida när de kom till Malmö. Åtta hade redan fött barn. En av dem, en sjuttonårig flicka, är tvåbarnsmamma. Malmö stad har JO-anmälts. Barnombudsmannen Fredrik Malmberg och tidigare överåklagare Sven-Erik Alhem har hårt kritiserat Malmö stads hantering av barnäktenskap.
Magnus Olsson kommenterar:


Många Malmöbor satte nog kaffet i vrångstrupen när de slog upp Sydsvenskan i måndags morse och läste om de bortgifta minderåriga barnen. Alltså asylsökande som Malmös stad inhyser och låter bo kvar med sina äldre män. Detta är ju barnäktenskap som är förbjudet i Sverige. Jag är själv ledamot i Sociala resursnämnden men har inte fått veta att detta förekommer, så jag känner mig lurad.


 Nu förutsätter vi Sverigedemokrater att Annelie Larsson lägger alla korten på bordet på nästa möte med sociala resursnämnden den 27/1 och att nämnden då blir fullt uppdaterade och vi stödjer fullt ut den JO-anmälan som Moderaterna gjort mot Annelie Larsson.


Nu kan jag via media konstatera att detta inte räcker, det som har inträffat är så pass graverande att Annelie Larsson nu måste ta sitt ansvar och lämna sin tjänst som chef för sociala resursförvaltningen.


Men med tanke på vad som tidigare har framgått om att personalen på flertalet avdelningar tvingats sjukskriva sig på grund av en orimlig arbetsbörda och att stora delar av dagliga verksamheten har fått ligga nere utan att tillräckliga åtgärder vidtagits, tyder på dåligt ledarskap.


 Till detta kommer nu ytterligare uppgifter upp i rampljust om att Malmö stad det senaste året har skickat 59 asylsökande flickor att bo med vuxna män. Då saknar jag helt förtroende för Annelie Larsson, hon måste helt enkelt avgå, säger Magnus Olsson kommunalråd SD.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar