måndag 7 mars 2016

Lugnt i Sverige

Inga brott i Sverige
Nej det är otroligt lugnt

Under sex dagar har det inte hänt någonting.
Bara 25 rån och lite annat.


2016-03-07 10:37, Rån väpnat, Järfälla
Drabantvägen. Bilist rånas på sin bil av beväpnad kvinna. Kvinnan tvingade ut bilföraren under hot med ett pistolliknande föremål. Bilen, en svart Peugeot kördes sedan iväg i riktning mot E18.
En polispatrull fick syn på och kunde stoppa fordonet på Tenstavägen. Förövaren är gripen och det pistolliknande föremålet är anträffat. Kvinnan är intransporterad till polis och det pistolliknande föremålet är taget i beslag. En förundersökning är inledd avseende väpnat rån.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-07 09:46, Skadegörelse, Kramfors
Inbrott och skadegörelse på Ytterlännäs skola. Under helgen har Ytterlännäs skola haft inbrott. Inget är tillgripet men inne i lokalerna har en allmän vandalisering skett, bland annat har 2 pingisbord slagits sönder. Brottsplatsundersökning och spårsäkring genomförs i skrivande stund. Anmälan upptagen av Polisens KontaktCenter (PKC).
Organisation. Polisen Västernorrland. LKC

2016-03-07 08:53, Stöld/inbrott, Malmö
Inbrott i villa, Långängen.
Det uppges ha varit inbrott i en villa på Långängen i Malmö under natten till måndagen. Tjuven har tagit sig in i källaren och vidare upp i huset medan de boende låg och sov.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-07 06:34, Rån, Säffle
Två män har rånat en kvinna på handväskan vid Magasinsgatan.
Händelsen inträffade ce 06:00 och gärningsmännen beskrivs som mörkt klädda och hade huvor på sig. De hotade kvinnan och knuffade henne till marken.
Organisation. Polisen Värmland

2016-03-07 05:59, Sammanfattning kväll och natt, Halland
Sammanfattning av nattens händelser. Totalt 147 händelser. Var av 15 i Hallands län. Väldigt lugn natt trots snö och slask. Dagens presstalesman är Hans Lippens och Thomas Fuxborg och under kvällen tjänstgör Peter Adlersson och Stefan Gustavsson
20.42 Kungsbacka, skadegörelse
Vid resecentrum kommer en väktare på två killar som klottrar i tunneln. Vid upptäckt så springer killarna från platsen.
20.46 Kungsbacka, stöld och skadegörelse
Vid Inlagsleden lägger en allmänhet märke till hur en person slangar bensin/diesel ur en parkerad bil. När tjuven lämnar platsen i en skåpbil följer vittnet efter i sin bil. I samband med efterföljandet slänger en person i skåpbilen en gasolflaska på vittnes bil. Denne blir då tvungen att stanna på grund av att bilen går sönder.
22.22 Varberg, rattfylleri. Vid Rosenfredsgatan stoppas en manlig bilist för kontroll. Han blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med provtagning. 
Organisation. Polisen Halland

2016-03-07 05:30, Sammanfattning dygn, Värmland
Sammanfattning dynet. 118 händelserapporter. En inbrott/stöld i en smyckesbutik. Två män anhållna för olagahot. OLAGA HOT, MISSHANDEL, KARLSTAD. En 29-årig man gripen efter att han hotat och misshandlat en släkting i Karlstad. Anhållen efter förhör.
DÖDSFALL, SÄFFLE. En kvinna anträffades i vattnet vid Stenmagasinet. Hon fördes livlös till vårdcentralen i Säffle för omedelbart upplivningsförsök. Hennes liv gick inte att rädda. Kvinnan är inte identifierad. Senare under kvällen identifierades den 72-åriga kvinnan.
OLAGA HOT,ARVIKA En man gripen efter att ha hotat att dödad målsägaren. Samma man är också också misstänkt för grov misshandel igår på målsägaren. Inlagd för tillnyktring. Anhållen efter förhör. Organisation. Polisen Värmland
2016-03-07 04:57, Inbrott, försök, Malmö
Inbrottsförsök i växlingskontor, Möllevången.
Ett växlingskontor på Bergsgatan blir utsatt för ett inbrottsförsök där någon försöker forcera entrén med en stulen personbil. Tilltaget misslyckas och ett flertal gärningsmän ses lämna platsen i en annan personbil. I samband med inbrottsförsöket kastas fotanglar ut på Spårvägsgatan. Det är i skrivande stund okänt om någon fått punktering på grund av detta. Den stulna bilen bärgas från platsen.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-07 04:50, Sammanfattning natt, Jönköpings län
Några ärenden från natten.
Kl. 01:11 Jönköping. Samtal inkommer till Polisen om pågående inbrott i en garagebyggnad. En man i 20-års åldern grips på plats misstänkt för stöld genom inbrott. Misstänkt har tillgripet verktyg och extraljus till ett okänt värde. Anhållen efter beslut av Åklageren.
Kl.02:36 Värnamo. Brand i fordon på Lv723 strax öster om Os. Misstanke om brott kan inte uteslutas varpå en anmälan upprättas om skadegörelse genom brand. F.n ingen misstänkt gärningsperson.
Organisation. Polisen Jönköpings län. LKC

2016-03-07 03:19, Skadegörelse, Uppsala
En taxichaufför som larmar från Fyrislundsgatan. Två passagerare har slagit sönder bilen och därefter hotat att misshandla föraren. De avvek därefter men kunde spåras upp och identifieras.
Organisation. Polisen Uppsala län

2016-03-07 03:16, Inbrott, försök, Eskilstuna
Alva Myrdals gata, Eskilstuna Okända gärningsmän har försökt att bryta sig genom en vägg till en tobaksaffär, försöket gjordes från en lokal intill tobaksaffären. Det var ett vittne som såg gärningsmännen som ringde polisen. Gärningsmännen hann lämna platsen innan polisen anlände.
Polisen har säkrat vissa spår på brottsplatsen. Teknisk undersökning kan komma att ske under dagen. 
Organisation.  Polisen Södermanland. LKC Södermanland

2016-03-07 02:10, Brand, Malmö
Bilbrand. Brand i bil som stod parkerad vid Lönngatan.
Organisation.  Polisen Skåne

2016-03-06 22:46, Brand, Karlskrona
Brand i villa, Sturkö.
Det brinner i en villa på Sturkö. Polis, räddningstjänst samt ambulans skickas till adressen. En person uppges vara skadad. Oklart hur. Uppdatering: Brand i villa på Notvägen. En person anträffad liggande utanför fastigheten. Kvinnan konstateras senare avliden, ingen misstanke om brott. Teknisk undersökning kommer utföras under dagen.
Organisation. Polisen Blekinge

2016-03-06 21:17, Brand, Malmö
Brand i byggnad efter explosion, Kronetorpsgatan, Malmö. Flera samtal till SOS om en explosion på Kronetorpsgatan och att det efter explosionen brinner i en byggnad. Polis, räddningstjänst samt ambulans skickas till platsen. Räddningstjänsten meddelar från platsen att det brinner i Fritidsgården. Det brinner i den östra delen.
Uppdatering
Kl 21.40 meddelas från platsen att den initiala branden är släckt. Räddningstjänsten genomsöker de rökfyllda lokalerna med rökdykare. Mycket tyder på en explosion, delar av byggnaden utblåst. Ganska omfattande skador. Explosionen kan ev bero på s k övertändning p g a branden, enligt räddningstjänsten. Uppdatering: Anmälan angående Allmän farlig ödeläggelse upprättad. Platsen avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-06 20:04, Brand, Överkalix
Brand i byggnad, syfabrik
Kl 18:22 kom larm via SOS gällande en brand i en byggnad som är en syfabrik. Branden verkar ha börjat i byggnaden. Byggnaden ligger nära intill en trähusfabrik och räddningstjänst jobbar fortsatt med släckningsarbetet, branden ej ännu under kontroll.
 Organisation. Polisen Norrbotten

2016-03-06 18:52, Stöld, Kävlinge
Stöld, Burger King, Löddeköpinge.
En kassalåda har stulits från drive in servicen på Burger King vid Center syd i Löddeköpinge. Det var tre män i en silverfärgad Volvo combi som utförde stölden. Bilen försvann i okänd riktning. Bilen utlarmad till polispatrullerna som är i tjänst.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-06 18:20, Polisinsats/kommendering, Stockholm
Sammanfattning av Polisens insats i samband med matchen på Tele2 Arena idag.
På Tele2 Arena har det idag, 6 mars, varit fotbollsmatch. Stockholmspolisen samarbetar med de inblandade aktörerna och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang fria från våld och ordningsstörningar. Stockholmspolisen har arbetat med en sedvanlig särskilt uttagen polisinsats på plats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås. Nedan finns de i preliminära kända händelser och gripna som skett i samband med matchen. Preliminära uppgifter om rapporterade frihetsberövanden och brott klockan 17.30:
* En person gripen för försök till grov misshandel efter att ha kastat  en så kallad bangers i närheten av en kvinna så att hon blev chockad/svimmade av och fick föras till sjukhus med ambulans. Kvinna har nu fått lämna sjukhuset.

2016-03-06 16:52, Rån, Stockholm
Farsta. Rån mot en bingohall.
En person som satt och spelade inne i bingohallen drog fram ett pistolliknande föremål, hotade en anställd, och tvingade till sig kontanter. Rånaren sprang ut ur lokalen och hoppade in i en mörk bil där det satt en annan person vid ratten. Bilen lämnade i okänd riktning. Patruller på plats håller förhör med ett 10-tal personer som befann sig i lokalerna och övriga spanar i området. En förundersökning om grovt rån är inledd.
Uppdatering kl 18:25
Ingen är i nuläget gripen för rånet. En teknisk undersökning kommer att ske i lokalen där gärningsmannen uppehållit sig. Ett antal vittnesförhör är gjorda på plats. Övervakningsfilm har tagits i beslag.
Organisation.  Polisen Stockholms län Syd

2016-03-06 16:10, Vapenlagen, Stockholm
Kista. Ungdomar som har ett pistolliknande föremål.
Anmälaren ser tre unga personer som uppehåller sig bakom Centrum. De har hanterat ett föremål som anmälaren uppfattar som en pistol.
Kl 16:52. Patrullen har kontrollerat personerna och en av dem hade en soft airgun i sina tillhörigheter. Eftersom personen var minderårig kördes han hem till vårdnadshavare och pistolen är tagen i beslag.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-06 16:02, Stöld, Västerås
Två män gripna för stöld på Net on Net
Polis kallades till Net on Net vid Kopparlunden efter att personalen gripit två personer för stöld. Gripandet övertogs av polispatrullen och de bägge männen fördes till polisstationen i Västerås för förhör.  De bägge, en 40-årig man och en 24-årig man, misstänks för stöld. Värdet på godset (en dator och ett minneskort) uppgick till över 9000 kronor.
Organisation. Polisen Västmanland

2016-03-06 15:41, Sedlighetsbrott, Örebro
Sexuellt ofredande
Den 5 mars kl. 16.30 kallades polis till Gustavsviksbadet i Örebro med anledning utav att en yngre tjej (under 15 år) blivit antastad av en person. Händelsen skall ha ägt rum på äventyrsbadet. På plats identifierades en man f97. Mannen greps för sexuellt ofredande kl. 17.00 och anhölls kl. 20.37 efter beslut av åklagaren. Polisen kommer inte att lämna mer uppgifter i detta ärende då det anses som känsligt då målsäganden är en ung person
Organisation. Polisen Örebro län

2016-03-06 15:41, Rån väpnat, Emmaboda
Personrån, Emmaboda.
En man har utsatts för ett personrån i Emmaboda. Mannen befann sig i ett trapphus på väg ner till en tvättstuga då han blir attackerad av tre män. En av männen höll en pistol mot hans huvud. De tog 500 kronor från mannen men ratade hans telefon, den var för gammal. Mannen blev hotad, inte fysiskt skadad. Rånarna uppges vara i 20 - 30 årsåldern. Polis åker till mannens bostad för anmälningsupptagning m m.
Organisation. Polisen Kalmar län

2016-03-06 15:25, Sjukdom/olycksfall, Värmland. (Jag misstänker brott)
Livlös kvinna anträffad i Byälven Säffle.
Vid 11-tiden på söndagen så påträffades en kvinna liggande i vattnet i centrala Säffle. Räddningstjänst larmades och kvinnan fördes till vårdcentralen i Säffle där upplivningsförsök inleddes. Kvinnan gick inte att återuppliva. Hennes identitet är oklar men hon bör vara i 70-80 års åldern. Ingen misstanke om brott.
Organisation. Polisen Värmland

2016-03-06 15:03, Brand, Stockholm
Rinkeby. Civil polisbil som brinner.
En civil polispatrull som var på uppdrag i området upptäcker då de kommer ut att deras bil brinner invändigt. Räddningstjänsten larmas tillsammans med flera polispatruller. I samband med att en av patrullerna anlände till platsen fick de en sten kastad mot fordonet.
Kl 15:20 är bilen släckt och bärgas från platsen. Ingen är i nuläget misstänkt för att ha orsakat branden eller för att ha kastat stenen.
Anmälan kommer att skrivas om skadegörelse genom brand och försök till grov misshandel.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-06 14:27, Rån, Helsingborg
Man rånad, Landskronavägen
En man blir rånad på Landskronavägen av tre gärningspersoner, två män och en kvinna. Genom att bland annat sparka mannen får de med sig en okänd summa kontanter. Polis åker till platsen.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-06 14:21, Rån, Malmö
Personrån, Nydala.
En man i 18-årsåldern blir rånad utomhus på Nydala av tre killar som genom hot tilltvingar sig hans tillhörigheter. Mannen tar sig hem och larmar polis, som åker till hans bostad för att upprätta en anmälan.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-06 10:46, Stöld/inbrott, Göteborg
Ett inbrott har upptäckts på Marconigatan.
Okänd person har brutit upp en säkerhetsdörr med två lås, utanför ligger en bit av en kofot kvar. Lokalen är genomsökt, okänt i nuläget vad som stulits. Polis på väg för platsundersökning.
En anmälan skrivs.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-06 09:43, Stöld, Norrbotten.
Stöld/tjuvtankning, Skellefteå.
Polisen i Region Nord spanar i nuläget efter en utlandsregistrerad trailerlastbil som tankat 400 liter diesel på Statoil i Skellefteå och sedan lämnat macken utan att betala för sig. Lastbilen är vit med blå hytt. Den tros vara på väg norrut längs med E4. E polisanmälan är upprättad om brottet.
Organisation. Polisen Norrbotten
2016-03-05 23:37, Olaga intrång/hemfridsbrott, Stockholm.
Brännkyrkagatan, Söder. Anmälare har påträffat och gripit en förövare.
Anmälaren träffade på två förövare som tagit sig in i ett garage. De började springa från pltsen. Anmälaren lyckades gripa en av dem. Polis kom till platsen och den gripne infördes till polis misstänkt för olaga intrång och tillgrepp av fortskaffningsmedel.
Organisation. Polisen Stockholms län City

2016-03-06 00:00, Olaga frihetsberövande, Lund.
Man intvingad i bil under pistolhot, Norra Fäladen. En i 30-årsåldern blir på Norra Fäladen intvingad i en bil under pistolhot av flertal gärningsmän. Under färden blir han misshandlad genom slag och även hotad. Han blir efter omkring en timme avsläppt på Hyllie där han anträffas av polispatrull. Mannen är inte i behov av ambulansvård. Tre misstänka gärningsmän, samtliga i dryga 20-årsåldern, grips på ett hotell i Malmö senare under natten. En en anmälan om bland annat människorov och grovt vapenbrott upprättas.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-06 00:47, Sedlighetsbrott, Kalmar.
Sexuella ofredanden, Larmtorget.
Strax innan 01:00 åker polis till ett uteställe vid Larmtorget med anleding av en kvinna i 20-årsåldern som uppges ha blivit ofredad av en man då han skall ha tagit på henne mot hennes vilja. Mannen omhändertas initialt enligt LOB. Vid ungefär samma tidpunkt inkommer en liknande händelse inne på ett annat uteställe vid Larmtorget. En kvinna uppger att en man har tagit på henne mot hennes vilja vid upprepade tillfällen under kvällen. Den dryga 40-åriga mannen grips av polis och är även misstänkt för narkotikabrott. Två anmälningar är upprättade om sexuellt ofredande.
Organisation. Polisen Kalmar län

2016-03-06 01:00, Våldtäkt, försök, Östersund.
Anmält våldtäktsförsök i centrala Östersund. Polisen får in ett samtal från en kvinna som anmäler att hon blivt utsatt för ett överfall i centrala Östersund. Målsäganden uppger att hon vid Prästgatan/Tullgatan blivit påhoppad av tre unga män. Målsäganden berättar att hon blivit nedbrottad till marken och då har männen försökt slita av henne byxorna. Kvinnan har dock gjort motstånd och lyckats slå sig loss. De tre männen flydda platsen via Tullgatan. Vissa beslag är gjorda för spårsäkring.
Ev vittnen eller andra tips kan vända sig till polisen via 11414.
Ny info kl 08.18
De tre männen är i 18-25 års ålder, långa, smala och mörkt klädda. Ev hade en av männen ljusa skor på sig. De pratade svenska med brytning. Händelsen inträffade kring Prästgatan 60.
Magnus Hamstig, Vakthavande befäl
Organisation. Polisen Jämtland

2016-03-06 01:37, Misshandel, Upplands Väsby.
Centralvägen. Flera personer misshandlar en ensam.
Det är stökigt på platsen då grppen som bråkar ökats till ungefär tio personer. Vakter som försöker ingripa får en grupp p tio perosner mot sig. Då polis kommer till platsen lugnar det ner sig.
En person grips misstänkt för misshandel och den drabbade får följa med ambulans till sjukhus för undersökning.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-06 02:11, Rån, försök, Eskilstuna.
Nybron, Eskilstuna
Målsägare, man 18 år, har blivit nedslagen och sparkad i huvudet av ett okänt antal gärningsmän.
Gärningsmännen hade dess förinnan sagt till målsägaren att ge dem hans klocka. När målsägaren låg på marken försökte dessutom gärningsmännen slita av hans halskedja. Vittnen som såg händelsen lyckades avbryta rånförsöket. Gärningsmännen lämnade platsen springandes innan polis anlände. Skador på målsägaren, som kördes av ambulans till akuten, var flera avslagna tänder, spräckt läpp samt ett antal jack i ansiktet.
Organisation. Polisen Södermanland. LKC Södermanland

2016-03-06 02:43, Olaga hot, Östersund.
Olaga hot anmält på asylboende. Polisen larmas till ett asylboende i Östersunds kommun sedan larm inkommit om ett bråk. Polisen kommer på plats och det visar sig vara ca 15 personer som var inblandade. Läget var dock lugnt när polisen kom på plats. Det är oklart vad som gjorde att de var osams men en anmälan ang olaga hot är upprätad.
Organisation. Polisen Jämtland

2016-03-06 03:29, Rån väpnat, Malmö. 
Personrån, Norra grängesbergsgatan.
En kvinna i 35-årsåldern blir rånad på sin mobiltelefon av två okända gärningsmän. De tilltvingar sig telefonen genom knivhot innan de lämnar platsen till fots. Kvinnan får inga fysiska skador vid händelsen. Polis åker till platsen och upprättar en anmälan om grovt rån.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-06 03:42, Mord/dråp, försök, Köping.
54-årig man gripen i Köping. En 54-årig man greps utomhus i norra Köping för förberedelse till mord, grovt vapenbrott samt för framkallande av fara för annan. Gripandet föranleddes efter att samtal inkommit om att mannen medtagit ett gevär och begett sig gåendes mot en adress i norra Köping. Vittnen skall även ha hört att geväret skall ha avlossats i tätbebyggt område. Gripandet gick lugnt till och mannen fördes till polisstationen i Köping där förhör kommer att hållas med mannen under morgonen. Geväret är taget i beslag.
Organisation. Polisen Västmanland

2016-03-06 03:54, Misshandel, Piteå.
Misshandel, centrala Piteå
Kl 02:29 kom samtal via SOS gällande en misshandel som inträffat i centrala Piteå utanför Kebab house. En man skulle enligt uppgift ligga på marken , ambulans hämtade upp honom och förde honom till sjukhuset. Patrull mötte sedan upp målsäganden på sjukhuset, anmälan om misshandel är upprättad.
Organisation. Polisen Norrbotten

2016-03-06 04:00, Misshandel, Östersund.
Kvinna misshandlad i centrala Östersund.
Polisen får in ett samtal från en kvinna som uppger att hon blivit oprovocerat påhoppad på Prästgatan i centrala Östersund. En ensam gärningsman går fram till kvinnan som är ensam och slår henne i ansiktet med knuten näve. Mannen slänger sedan ner kvinnan på marken och trycker hennes huvud mot marken. Därefter försvinner mannen från platsen. Kvinnan ådrog sig skador i ansiktet. I nuläget finns ingen misstänkt men ärendet kommer att utredas. Gärningsmannen beskrivs som ca 25-30 år, kortklippt hår på sidorna och längre upptill, rutigt klädesplagg på överkroppen. Ev tips kan lämnas till polisen via 11414.
Ny information kl 08.27. Händelsen inträffade kring Prästgatan 40 och mannens utseende beskrivs som utländskt. / Magnus Hamstig, Vakthavande befäl
Organisation. Polisen Jämtland

2016-03-06 04:30, Sammanfattning natt, Jönköpings län
Under natten har LKC registrerat 84 händelserapporter. Flertalet av ärendena har varit av rutinkaraktär. En personer är gripna misstänkta för brott och 23 personer är frihetsberövade för fylleri/ordningsstörning.
Kl. 23:58 Nässjö. En man i 30-års ålder är gripen misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Gärningsmannen misstänkts för att över tid, vid upprepade tillfällen, misshandlat och hotat en kvinna i nära relation. Ytterligare uppgifter kan inte lämnas med hänsyn till utredningen.
Organisation. Polisen Jönköpings län. LKC

2016-03-06 05:50, Sammanfattning dygn, Värmland.
Sammanfattning länet. 152 händelserapporter. 27 personer frihetsberövade under dygnet. En anhållen för grov kvinnofridskränkning. Inbrott på en bilfirma sami en villa Lesjöfors. Berusningsgraden har varit hög även detta dygn.
11.00, HÄKTNINGSFÖRHANDLING, VÄRMLANDS TINGSRÄTT. En 38-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för stöld i Karlstad. Mannen saknar hemvist i riket.

2016-03-06 08:06, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götaland.
God morgon! En natt utan större händelser. Under gårdagen hanterade RLC 841 händelser. Dagens presstalesman heter Ulla Brehm.
07.04 Uddevalla, trafikolycka. I Forshälla har en personbil av okänd anledning kört av vägen. Ett viltstängsel har körts ner i samband med olyckan, inga personskador finns uppgivna. Bilen bärgas från platsen.
05.17 Göteborg, inbrott. Ett pågående inbrott på Järnbrottsgatan rings in till polisen. Grannar hör några personer i en lägenhet som skall vara tom då de boende är bortresta. I väntan på polis bevakas framsida och baksida av fastigheten. Polis kan gripa en man utanför fastigheten och efter ett genomsök i bostaden grips ytterligare en man.
04.36 Göteborg, misshandelPolis kallas till en pub på Östra Hamngatan där två gäster bråkar. Enligt uppgift har en man slagit en annan man med ett glas i ansiktet, den misshandlade mannen, född 1991 körs med ambulans till Sahlgrenska. En man född 1981 grips misstänkt för misshandel, han körs först till sjukhus för viss vård.
04.13 Göteborg, misshandelPolis larmas till Julaftonsgatan där det än någon form av bråk i en bostad. På plats finns två män, båda är mycket berusade. En av dem grips. Båda männen körs till sjukhus för viss vård.
03.29 Lysekil, trafikolycka
På Länsväg 162 Brastad sker en olycka, en personbil kör nerför en slänt. Tre personer kan ta sig ur bilen, inga allvarliga personskador enligt uppgifter från platsen. Bilen bärgas från platsen. En trafikrapport skrivs.
22.13 Åmål, misshandel
En ung man ses bli sparkad och slagen av tre män på en pizzeria på Kungsgatan, de tre försvinner från därefter från platsen. Den skadade mannen körs med ambulans till NÄL, oklart skadeläge. Vittnen till händelsen finns.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-05 20:00, Inbrott, Landskrona.
Inbrott i villa, Ängahusvägen, Landskrona. Ett inbrott har förövats i en villa på Ängahusvägen i Landskrona. Ett köksfönster har brutits upp. Konst och smycken har stulis. Polis kommer att åka till adressen för anmälningsupptagning samt brottsplatsundersökning. Det finns spår att säkra. Organisation. Polisen Skåne

2016-03-05 19:52, Brand, Simrishamn.
Bilbrand, Fredsdalsgatan, Simrishamn. En bil brinner på Fredsdalsgatan i Simrishamn. Polis och räddningtjänst skickas tíll adressen. Uppdatering. En annan bil har brandskadats i samband med bilbranden.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-05 19:39, Inbrott, Helsingborg.
Inbrott i lägenheter, Annerovägen, Helsingborg. Samtal inkommer via tfn 112 om ett inbrott i en lägenhet, som hänt precis, på Annerovägen i Helsingborg. Vittnet har sett en man hoppa ut från ett sovrumsfönster.Flera polispatruller skickas till adressen och närområdet. Det kan konstateras att det skett ytterligare ett inbrott i en lägenhet på adressen. Ingen/inga misstänkta personer anträffas som kan knytas till inbrotten.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-05 19:37, Skadegörelse, Haparanda.
Skadegörelse, Renvägen, Haparanda. En familj på Renvägen i Haparanda har under kvällen fått fönster till sitt hus krossade. Gärningsmannen/männen är i nuläget okända. En polispatrull är på plats och utreder händelsen som i nuläget är rubricerad som skadegörelse. Brottet kom till polisens kännedom klockan 19.10 i kväll. Polisen i Norrbotten vill gärna komma i kontakt med vittne till händelsen alternativt personer som har tips om det inträffade. Frågor om brottet skall ställas till förundersökningsledare på tele 010-5684115.
Organisation. Polisen Norrbotten

2016-03-05 17:25, Misshandel, Surahammar.
Två personer gripna efter bråk på Västsura Herrgård
Polis kallades till Migrationsverkets lokaler vid Västsura Herrgård efter ett mindre bråk. Väl på platsen framkom att en asylsökande man (okänt id i skrivandets stund) blivit misshandlad och hotad av två andra asylsökande män (en 32-årig man och en 30-årig man). Gärningsmännen greps och fördes till polisstationen i Västerås för förhör. Den misshandlade mannen skadades lindrigt och behövde ej uppsöka sjukvård. De gripna männen misstänks för misshandel respektive olaga hot. UPPDATERING. De bägge gripna är numera anhållna.
Organisation. Polisen Västmanland

2016-03-05 15:20, Rån övrigt, Örebro.
POLISEN SÖKER EN MÅLSÄGANDEN SAMT VITTNEN.
POLISEN SÖKER EN MÅLSÄGANDEN SAMT VITTNEN. Polisen söker målsägande samt vittnen till ett rån som begicks vid den östra entrén på Krämaren (entrén mot Köpmangatan/Våghustorgets nedre del). Brottet begick den 5 mars ca kl. 15.20-30. Ett vittne kontaktade polis och sade att det var tumult vid nyss nämnda entré. Vittnet beskrev det som att en kvinna med ljust hår, ca 30 år, höll fast en man med nordafrikanskt utseende, ca 20 år. Kvinnan skrek ”min plånbok” och fick hjälp av ett äldre par (man och kvinna) att hålla mannen som hamnade i underläge och valde att lämna platsen till fots. 
Gärningsmannen gick mot McDonalds och sedan Drottninggatan norrut. Vittnet beskrev det som så att kvinnan troligen återtog sin plånbok då hon tackade det äldre paret för hjälpen. Vittnets iakttagelser och berättelse samt att denne valde att följa efter gärningsmannen gjorde att polisen kunde gripa mannen en bit från brottsplatsen och mannen sitter nu i arrest misstänkt för rån. Dock så har polisen ej kunnat komma i kontakt med den kvinna som rånades eller paret som hjälpte till och är oerhört angelägna att sättas i kontakt med dem. Är du drabbad eller vet du mer om detta ring polisen via 114 14 och begär Ledningscentralen. Uppg ärendenummer K267296-16.
Organisation. Polisen Örebro län

2016-03-05 14:10, Anträffad död, Österåker.
Person anträffad död utomhus.
Fredagen 2016-03-04 klockan 13:41
En person har under promenad påträffat en livlös person och larmat ambulans och polis. Då ambulanspersonal kommer till platsen konstaterar de att personen är avliden. Då patrullerna kommer till platsen konstaterar de att omständigheter finns som gör att brott inte kan uteslutas.Tekniker är rekvirerade. En förundersökning avseende mord är inledd då det finns oklara omständigheter. Uppdatering. Den tekniska undersökningen är genomförd och en begäran om rättsmedicinsk undersöning är gjord. Personens identitet är inte fastställd.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-05 13:48, Misshandel, Götene.
I Lundsbrunn har en ung man blivit misshandlad av för honom kända män.
Ingen ambulans behövs enligt uppgifter från platsen. Polis kan hålla flera förhör och en anmälan skrivs. Ingen gripen i nuläget.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-05 13:40, Brand, Ystad.
Brand i byggnad, Löderup. Polis och räddningstjänst åker till ett flervåningshus i Löderup med anledning av en misstänkt brand. Övriga omständigheter är initialt oklara. Uppdatering: Inga personskador har rapporterats klockan 15:00.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-05 12:45, Räddningsinsats, Göteborg.
Några turister promenerar ute på Näset där de hittar en till synes livlös kropp i vattnet.
Ambulans och räddningstjänst är på väg. Ingen identitet kan i nuläget fastställas. Kroppen förs till rättsmedicin för undersökning. I nuläget finns inget som tyder på brott.
Organisation. Polisen Västra Götaland.

2016-03-05 12:06, Mord/dråp, försök, Gävle.
Försök till dråp samt misshandel Gävle. Två personer sitter anhålla i Gävle efter ett bråk på Sjätte Tvärgatan i Gävle. Händelsen inkom till Polisen klockan 04:00.
En personen är anhållen för försök till dråp samt misshandel. En person är anhållen för anstiftan till misshandel. Utredningsarbete i ärendet pågår och brottsrubriceringarna kan komma att ändras beroende vad utredning visar. Förundersökningen leds av jouråklagaren och Polisen kan med hänsyn till utredningsläget inte lämna några mer uppgifter i nuläget. Polisen är intresserad av iakttagelser som gjorts i området under natten.
Organisation. Polisen Gävleborg. Länskommunikationscentralen

2016-03-05 11:14, Stöld/inbrott, Stockholm.
Jägmästargatan. Anmälare och en kamrat står med tre som varit inne i skola. Personerna har forcerat ett lås och tagit sig in i skolan. Polis kommer till platsen och kontrollerar de tre personerna som är misstänkta och en anmälan upprättas.
Organisation. Polisen Stockholms län City

2016-03-05 08:05, Sammanfattning kväll och natt, Halland.
God morgon! En natt utan större händelser. Dagens presstalesman heter Ulla Brehm.
04.31 Hylte, misstänkt rattfylleriEn kvinna ringer polisen då hon hittat en man i en bil som kört av vägen och in i ett buskage i korsningen Glassbovägen och Nissadalsvägen. Mannen är mycket berusad och har svårt att redogöra för vad som hänt, airbagen har löst ut. Polis kan ta med mannen för provtagning misstänkt för rattfylleri. Inga personskador finns uppgivna.
02.16 Halmstad, misshandel. En man ringer polis då han blivit misshandlad av en för honom känd man på Blåklintsvägen. Mannen är inte längre kvar på platsen. En anmälan tas upp, spaning i området utan resultat.
23.53 Halmstad, sedlighetsbrottPå Maratonvägen visar en man sitt könsorgan för förbipasserande. Flera personer försöker tala mannen till rätta utan resultat. Polis kan på plats gripa mannen som nu är våldsam, flera personer har brottat ner mannen på marken. Mannen som är född 1981 tas med till polisstationen, inga personskador finns uppgivna. En anmälan om sexuellt ofredande och misshandel skrivs.
21.39 Varberg, inbrott. Från Svebogatan kommer samtal om pågående inbrott, glaskross hörs. Tre män skall ses inne i en lägenhet men springer från platsen innan polis kommer fram. Oklart om något stulits, fyra rutor är skadade. En anmälan skrivs. Organisation Polisen Halland

2016-03-05 08:02, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götaland.
God morgon! En natt utan större händelser. Under gårdagen hanterade RLC 818 händelser. Dagens presstalesman heter Ulla Brehm.
03.00 Borås, misshandel. Larm kommer in om bråk på en linjebuss i Rydboholm. Bussen står stilla i väntan på polis som kan gripa två män, födda 1991 och 1995. Två personer har blivit sparkade och slagna, inga uppgifter finns om skadeläget. En anmälan skrivs om misshandel och olaga hot.
02.52 Göteborg, inbrott. En kvinna vaknar av att en okänd man står inne i hennes sovrum på Hålskogsgatan. Mannen springer ut ur sovrummet. Kvinnan ringer polis och en patrull med hund kan spåra mannen från lägenheten till en närliggande spårvagnshållplats, där upphör spåren. En ruta på altanen är krossad. Inga personskador finns uppgivna. Ingen gripen i nuläget.
02.24 Trollhättan, misstänkt rattfylleri. Två bilar har kolliderat utanför Biljardhallen, en av bilarna har kört mot enkelriktat enligt uppgifter från platsen. En av förarna blåser positivt och tas med för provtagning. Inga uppgifter finns om personskador.
01.46 Tidaholm, fylleri
Från Torggatan ringer en person som ser hur en berusad man landa i en snöhög på en parkering, mannen blir liggandes livlös. Efter att mannen inte rört sig på tio minuter rings polis till platsen. Mannen är nerkyld och mycket berusad. Han tas med för tillnyktring.
01.15 Göteborg, misshandel. Ett vittne ser hur en man blir nerslagen av några män på i korsningen Chalmersgatan och Storgatan. Männen sprang från platsen i riktning mot Vasaplatsen. Den skadade mannen körs med ambulans till Sahlgrenska, mannen skall ha en stickskada, oklar omfattning. Spaning i området utan spaning. En anmälan skrivs gällande grov misshandel. Ingen gripen i nuläget. Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-05 07:42, Våldtäkt, Eskilstuna. Våldtäkt.
Natten till den 5/3 inkommer larm om en våldtäkt i centrala Eskilstuna. En förundersökning om våldtäkt är inledd och polisen har under natten och morgonen arbetat med att säkra spår och hålla förhör. På grund av förundersökningssekretess kommer det inte lämnas några ytterligare detaljer om ärendet.
Organisation. Polisen Södermanland. LKC

2016-03-05 06:40, Rån väpnat, Växjö.
Två rån under morgonen, Höstvägen. Två rån har inträffat på Höstvägen under morgontimmarna. Klockan 06:40 blir en kvinna utsatt för en knivbeväpnad man som tilltvingar sig initialt okänt gods i närheten av vårdcentralen. Han lämnar sedan platsen på en cykel. Kvinnan uppges inte vara fysiskt skadad. Larm inkommer om ytterligare ett rån klockan 08:06 då en man med kniv skall ha gått in i en mataffär. Övriga omständigheter är initialt oklara. Han lämnade platsen på cykel. Polis finns i området för att tala med den drabbade kvinnan samt personal i affären. I skrivande stund har ingen misstänkt gärningsperson gripits.
Uppdatering: Vid händelsen som inkom som personrån fick gärningsmannen inte med sig någonting, därav upprättas en anmälan om försök till rån. Vid rånet mot matbutiken fick gärningsmannen med sig ett okänt antal trisslotter efter att ha hotat med kniv under, i övrigt, förhållandevis lugna omständigheter. Inga personskador rapporteras från någon av händelserna.
Organisation. Polisen Kronoberg

2016-03-05 05:12, Sammanfattning natt, Östergötland
Sammanfattning natt i Östergötland. Polisen har haft en ganska normal fredagsnatt. Vi har hanterat 110 ärenden sedan kl. 22.00. 3 personer har gripits för brott och ett drygt 20-tal personer har frihetsberövats av andra anledningar. De allvarligaste händelserna är två fall av personrån som inträffat i stadsdelen Ryd i Linköping. De första inträffad vid 20-tiden och det andra strax före midnatt. Vid både tillfällena har det varit två gärningsmän. I båda fallen är målsägarna kvinnor. 

Polisen är intresserade av iakttagelser från området. Strax före midnatt greps två män i Norrköping misstänkta för stöld av koppar. De upptäcktes tack vare en vaken person som gjorde iakttagelser på sin grannes tomt och larmade polisen. Männen hade svårt att förklara vad de gjorde på platsen. Detta samt andra omständigheter gjorde att de misstänkes för stöld. Vid 2-tiden greps ytterligare en man i Norrköping. Han är 20-årsåldern och är misstänkt för bl.a. misshandel mot en kvinna som han har en relation med. Kvinnan har inte fått några allvarligare skador.
Organisation. Polisen Östergötland

2016-03-05 04:38, Stöld/inbrott, Sölvesborg.
Inbrott i pensionat, Listerlandet. Ett pensionat på Listerlandet har haft påhälsning av okänd gärningsperson som har tagit sig in medan de boende lågoch sov. Det är initialt oklart hur man har tagit sig in och vad som är stulet. Polis åker till platsen och upprättar en anmälan. En brottsplatsundersökning kommer att genomföras senare under dagen.
Organisation. Polisen Blekinge

2016-03-05 04:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län.
Under natten har LKC registrerat 85 händelserapporter. Flertalet av ärendena har varit av rutinkaraktär. Fem personer är gripna misstänkta för brott och 14 personer är frihetsberövade för fylleri/ordningsstörning.
Kl 01:31 Mariannelund. En man född -84 gripen misstänkt för misshandel mot kvinna i relation. Brottet har skett i en bostad. Kvinnan har fått uppsöka vård för tillsyn av sina skador. Skadorna bedöms initialt som lindriga. Misstänkt anhållen efter beslut av Åklagare.
Kl 01:58 Gislaved. En man gripen misstänkt för att sexuellt ofredat en kvinna centralt i Gislaved. Misstänkts identitet f.n okänd. Ytterligare uppgifter kan inte lämnas med hänsyn till utredningen.
Kl 04:28 Jönköping. Vittne larmar in om ett pågående inbrott i enfrisersalong. Patrull i närområdet griper tre gärningsmän i 20-års ålder. Tillgripet gods är kontanter av ringa mängd.
Organisation Polisen Jönköpings län. LKC

2016-03-05 03:28, Skadegörelse, Timrå.
Asylboendet Åstön - angrepp mot boendet. Angrepp mot boendet genom bl. a stenkastning. 2 stycken Volvobilar har setts komma in på gården och från dessa bilar har det kastats stenar och annat mot fastigheten så att entrérutan och andra rutor krossats. Mycket upprörda känslor på boendet. Polisen har nu 2 patruller som letar efter dessa bilar. Dock finns inte mycket att gå på i nuläget. Oklara modeller och färg på bilarna och inga reg.nr. Uppdatering kl. 05.15: Polispatrullerna har lagt ned stort arbete på detta ärende. De har hittat på en person ute till skogs där denne låg och tryckte inte alltför långt från boendet. 
Ytterligare spår gör gällande att fler tagit samma väg men tyvärr har dessa inte påträffats ännu. Polisen kommer att göra en ordentlig brottsplatsundersökning på/runt boendet och förhöra ev. vittnen. Enligt senare uppgifter så skall 2-3 bilar har kommit upp till gården. Någon person ska ha klivit ur någon av bilarna och sedan gått fram till fastigheten och därefter slagit sönder ruta efter ruta med något typ av tillhygge. En del åtgärder återstår fortfarande.
Organisation. Polisen Västernorrland.  LKC Västernorrland

2016-03-05 03:15, Misshandel, grov, Stockholm.
Sveavägen. 5-6 personer slåss och någon blir sparkad i ansiktet. Slagsmålet förflyttar sig via Rehnsgatan till Rådmansgatan. Uppgifter framkommer att det är fem personer som sparkar misshandlar en ensam. Den drabbade påträffas så småningom och en förundersökning avseende grov misshandel inleds. Den misshandlade transporteras till Sankt Görans sjukhus med ambulans. Sökningen efter de fem förövarna i 20-årsåldern ledde inte till något gripande.
Organisation. Polisen Stockholms län. City

2016-03-05 02:10, Brand, Malmö. Bilbrand, Von Rosens väg.
Polis och räddningstjänst åker till Von Rosens väg med anledning av en parkerad bil som brinner på platsen. Ytterligare en bil får brandskador i samband med händelsen. En anmälan upprättas om skadegörelse genom brand.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-05 01:00, Brand, Växjö. Höstvägen, Araby och bilbrand ute.

Fullt utvecklad bilbrand på en bil och ytterliggare en bil som fått skador pga branden.
Räddningstjänst och polis till platsen. Inga person skador och igen misstänkt gärningsman gripen i nuläget.
Organisation. Polisen Kronoberg

2016-03-05 00:07, Misshandel, Tyresö.
Tyresö centrum. En man slår en kvinna utanför en restaurang. Förövaren hålls under uppsikt tills att polis kommer till platsen och griper mannen. Kvinnan blev slagen i ansiktet, men det finns ingen uppgift om att kvinnan behövt uppsöka sjukvård.
Organisation. Polisen Stockholms län Syd

2016-03-04 20:48, Bråk, Stockholm.
Bromma kyrka. Ett 20-tal ungdomar har kommit oinbjudna till fest. Några av ungdomarna är maskerade och säger att de ska in. Då de inte släpps in blir de hotfulla varför polis tillkallas.
Ungdomarna går från platsen i samband med att polis anländer. Polis talar med några av ungdomarna. Ingen av dem är maskerad. 
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-04 20:15, Rån, försök, Gävle.
En kvinna i 25 års åldern hotades med kniv då två gärningsmän krävde pengar och hennes telefon i samband med att hon klev av en buss vid Källö i Bomhus. De två gärningsmännen lämnade dock platsen utan att få något med sig. Kvinnan tog sig hem och polis kontaktades av anhörig ca 10 minuter efter händelsen. Hon fick inga fysiska skador men chockades. De båda gärningsmännen beskrivs vara i ca 20 årsåldern. Den ene hade kraftigare kroppsbyggnad än den andre och båda bar mörka kläder.

2016-03-04 19:58, Misshandel, grov, Landskrona.
Grov misshandel, Timmermansgatan, Landskrona. Samtal inkommer via SOS att det ligger en medvetslös man i en trappa på Timmermansgatan. Polis och ambulans skickas till adressen. På platsen anträffas en man i 40-årsåldern som är skadad, misshandlad. Misshandeln bedöms som grov. Han transporteras med ambulans till sjukhuset i Lund. I en lägenhet i närheten av den plats där den misshandlade anträffades grips en man i 45 årsåldern som misstänkt för den grova misshandeln.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-04 19:02, Skadegörelse, Västerås.
Skadegörelse på Coop Nära Karlfeldtsplatsen. Flera polispatruller kallades till Coop Nära Karlfeldtsplatsen efter att en bengal kastats in i butiken. Hela butiken blev snabbt rökfylld och fick utrymmas. Flera ungdomar kontrollerades i samband med händelsen, men det är i nuläget oklart vem som kastat in bengalen. Lokalen vädrades ur av Räddningstjänsten, och en anmälan gällande skadegörelse har upprättats. Ingen person skadades vid händelsen.
Organisation. Polisen Västmanland

2016-03-04 17:30, Rån, Jönköping. Rån motvärnsfallet.
Man i 25 års åldern som ertappas med att stjäla bärbara datorer i en butik för hemelektronik. I samband med att han blir upptäckt så hotar han butikspersonal med kniv och lämnar platsen springandes. Han grips av polispatrull i närområdet. Vid gripandet är mannen knivbeväpnad samt narkotikapåverkad. Mannen kommer att förhöras på polishuset under kvällen och därefter kommer jouråklagare besluta om mannen skall anhållas eller ej.
Organisation. Polisen Jönköpings län. LKC

2016-03-04 15:10, Sammanfattning kväll, Västerbotten.
Sammanfattning och urval över inkomna händelser till polisen i Västerbotten
18.15 Det har varit en lugn inledning på kvällen
19.07 Grov kvinnofridskränkning, Asylboendet, Hällnäs. En man greps efter att ha gjort sig skyldig till grov kvinnofridskränkning. Kommer att föras till polisstationen i Umeå. F.n skadeläge okänt. Mer info kommer. Kvinnan har fått ta emot flera slag men behöver inte söka vård.
Gärningsmannen född -92. 20.14 Misstänkt drograttfylleri, Nöppebergsvägen, Skellefteå. Bil stoppades. Föraren visade tecken på drogpåverkan. Vid avvisitering anträffades ca 5 gr hasch. I bilen fanns ytterligare tre personer. En flicka i 17 årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk. Föraren, född -95, och flickan medtagna för provtagning och förhör
Organisation. Polisen Västerbotten

2016-03-04 14:46, Rån väpnat, Göteborg.
I Brämaregården blir en man utsatt för ett personrån. I närheten av Hallegatan blir en man hotad av en okänd man som håller fram en liten kniv. Ett hot uttalas och 500 kronor blir bytet, därefter springer den okände mannen från platsen. Inga personskador finns uppgivna. Mannen är i 20-årsåldern, snaggat hår, normallängd, ikädd i svart jacka. Spaning i området utan resultat, ingen gripen i nuläget.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-04 12:57, Bråk, Timrå. Bråk på Asylboende Åstön.
Personal på boendet ringer angående bråk på boendet. Enligt anmälare är det upp till 25 personer inblandade. Två patruller samt ambulans är på väg till platsen. Ingen mer information finns i nuläget
Uppdatering kl 13:45
Kl 13.18 meddelar första patrull på plats att läget är stökigt men under kontroll. Ingen behöver ambulanssjukvård. En kvinna har fått en örfil och en man har ont i ljumsken efter en spark?
Uppdatering kl 14:45
Polisen är klara på platsen. Bråket har lugnat ner sig. Två anmälningar om misshandel upprättade. Ingen frihetsberövad.
Organisation. Polisen Västernorrland. LKC

2016-03-04 12:12, Anträffad död, Ljungby.
Dödsfall, Centrum. Polis och ambulans åker till en adress i centrala Ljungby där två personer anträffats avlidna i en bostad. Polisens tekniker har begärts till platsen. Övriga omständigheter kring händelsen är inledningsvis oklara. Uppdatering: Det finns ingen misstanke om brott i samband med dödsfallen.
Organisation. Polisen Kronoberg

2016-03-04 11:49, Sammanfattning dygn, Dalarna.
Nedan följer ett urval av de brott och händelser som anmälts till polisen mellan den 3-4 mars.
AVESTA. t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 20.52, OK/Q8, Dalavägen, olaga hot m.m. Resenärer i en bil blir av okänd anledning oense om något, varvid en passagerare försöker ta bilnycklarna från den som kört bilen. Polispatrull kommer till platsen och det hela slutar med att en person omhändertas för LOB. Han är också misstänkt för olaga hot, stöld, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, och narkotikabrott.
BORLÄNGE. Onsdag 2016-03-02 kl 23.00 t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 09.00, Skördegatan, stöld av bil. Målsäganden bjöd hem fyra personer han träffat på krogen. Målsäganden somnade sedan, och när han vaknade var gästerna borta. Han upptäckte då att nycklarna till bilen och bilen saknades. Bilen är en SAAB 9-3, ljusgrön med reg.nr: RXR519.
Torsdag 2016-03-03 kl 17.45 t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 19.30, Tåg mellan Stockholm och Borlänge, stöld. En resenär upptäcker när hon ska titta till sin resväska att den är borta. Någon har stulit den. t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 20.10, Åkrerondellen, narkotikabrott. Polispatrull stannar till och vill prata med två ynglingar som genast springer från platsen. Den ene anträffas senare och det visar sig att han är påverkad av narkotika varför han rapporteras för narkotikabrott.
SÄTER. t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 23.55, asylboende Säters Stadshotell, misshandel. Två av de boende, båda män, blir oense varvid den ene slår knytnävsslag i ansiktet på den andre. Den misstänkte grips av polispatrull, och friges efter beslut av åklagare efter förhör.
FALUN. Söndag 2016-02-28 kl 16.00 t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 16.00, Böle, Svärdsjö, stöld. Någon har gått in i en ladugård och stulit diverse verktyg.
Fredag 2016-03-04 kl 02.40, Holmtorget, misshandel. Målsägaren och en för honom okänd man har kommit i bråk angående en spritflaska. I samband med detta fick målsäganden emotta knytnävsslag i ansiktet så han föll bakåt. Han fördes med ambulans till Falu lasarett för vård. Okända skador, men han blödde från näsan.
LUDVIKA. t.o.m. Fredag 2016-03-04 kl 03.35, Norrvik, Grangärdevägen, trafikbrott. Polispatrullen stoppar en bil vars förare var påverkad av narkotika. Utöver drograttfylleri är han också misstänkt för grov olovlig körning, narkotikabrott och för att ha framfört körförbudsbelagt, avställt fordon.
MALUNG-SÄLEN
Onsdag 2016-03-02 kl 16.30 t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 09.20, Myrbodvägen, Sälen, stöld. Någon har gått in på en stugtomt och tagit ett par slalomskidor som stått uppställda på husets veranda.
Torsdag 2016-03-03 kl 23.51, Restaurang ICE, Sälfjällstorget. 17-årig kvinna stoppas av ordningsvakter därför att hon uppvisar annan persons id-handling. Hon rapporteras för missbruk av urkund.
ORSA
Torsdag 2016-03-03 kl 20.00 t.o.m. Torsdag 2016-03-03 kl 22.40, Murargränd, stöld av personbil. Någon har på okänt sätt tagit personbilen DAT069, en mörkblå Skoda Octavia Combi.
MORA
Fredag 2016-03-04 kl 00.30, Hamngatan 3, skadegörelse. Någon har på okänt sätt krossat en glasdörr till en affärslokal i en hyresfastighet.
RÄTTVIK t.o.m. Fredag 2016-03-04 kl 00.22, okänd plats, stöld av extraljus. I samband med att polispatrullen kontrollerar en bil anträffas sex extraljus som misstänks vara stulna, och som därför tas i beslag.
LEKSAND
Torsdag 2016-03-03 kl 22.00 t.o.m. Fredag 2016-03-04 kl 06.30, Insjövägen, Insjön. Inbrottsstöld i personbil genom att någon krossat en sidoruta på bilen och stulit en bilstereo.
Organisation.  Polisen Dalarna

2016-03-04 10:53, Mord/dråp, Lindesberg.
05:18 på fredagsmorgonen larmades polis och ambulans till ett asylboende i Storå norr om Lindesberg med anledning av bråk. På plats fanns en svårt skadad man som fördes till sjukhus där han senare avled. Polisen grep två personer på asylboendet, misstänkta för inblandning i mordet. En tredje person som också misstänktes för inblandning hade avvikit när polisen kom till asylboendet, men greps under förmiddagen. Tre personer är alltså i nuläget frihetsberövade och en förundersökning om mord är inledd.
Organisation. Polisen Örebro län

2016-03-04 07:50, Rån, Göteborg.
På Marklandsgatan i närheten av Skytteskolan är det en flicka i 10-årsåldern som blir frånryckt sin mobiltelefon av en okänd man. Hon hade telefonen i handen när en okänd man med skägg ryckte telefonen ur handen på henne. Mannen försvann från platsen i riktning mot Axel Dahlströms torg.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-04 03:05, Rån övrigt, Västerås. Person rånades på Pilgatan.
En 18-årig man rånades i närheten av Röda torget. En ung man tilltvingade sig en summa pengar av 18-åringen och försvann därefter cyklandes från platsen. Polispatruller sökte i området efter den misstänkta rånaren utan resultat. Polispatrullen har tagit uppgifter för en anmälna om rån.
Organisation. Polisen Västmanland

2016-03-04 00:32, Mord/dråp, försök, Tingsryd.
En kvinna gripen i Tingsryds kommun efter det att hon knivhuggit en man i bostad. Mannen förd till sjukhus. Uppdatering: Den misstänkta kvinnan är i 45-årsåldern och polisen har på fredagsmorgonen ännu inte kunnat höra henne. Den skadade mannen, som är i 35-årsåldern, uppges inte ha fått några livshotande skador i samband med händelsen och förhör har hållits med honom under natten. En teknisk undersökning kommer att genomföras på brottsplatsen under fredagen.
Organisation. Polisen Kronoberg

2016-03-03 21:00, Rån, Sundbyberg.
Brottsoffret rånat av två yngre gärningspersoner i Rissne. Polis är på plats och pratar med det brottsoffret som blivit rånad av två gärningsmän på Mjölnerbacken. Männen hotade till sig hennes väska och lämnade platsen i riktning mot centrum.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-03 19:30, Rån väpnat, Motala.
En man gripen efter larm om väpnat rån.
19.09 Polisen larmades till ett pågående väpnat rån i en restaurang på Östermalmsgatan.
Anmälaren hade på distans via övervakningskamera sett en gärningsperson med ett pistolliknade föremål inne på restaurangen. Gärningspersonen ska ha uppträtt hotfullt mot personal. Ett flertal polispatruller åkte mot adressen. När polispatrullerna kom fram till adressen kunde man snabbt övermanna och gripa en misstänkt gärningsperson i direkt anslutning till restaurangen. Det finns i nuläget inga rapporter om att någon ska ha skadats fysiskt vid rånet. Restaurangen spärras av för teknisk undersökning. Förhör genomförs med offer, vittnen och gärningsman. Föremål tas i beslag för teknisk undersökning. Den gripne är en man i 40-årsåldern.
Organisation.  Polisen Östergötland. Kommunikationsavdelningen

2016-03-03 18:46, Rån väpnat, Göteborg.
En person har blivit rånad vid hållplatsen Storås, Angereds Storåsväg. En person ringer in till polisen och berättar att han precis blivit rånad av två personer på en moped på sina nyinköpta kläder. Han säger vidare att en av dem hade en kniv med sig som han hotade anmälaren med. Man åkte sedan iväg med påsarna i riktning mot Angered. Mopeden skulle vara mörk till färgen och föraren uppskattades till ca 20 - 25 års åldern. En patrull är på väg fram för att ta uppgifter för en anmälan samt söka av i närområdet efter mopeden.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-03 17:16, Misshandel, Åre.
Två killar blir av oklar anledning påhoppade av en ensam gärningsman i Åre. De två killarna befann sig i centrala Åre då en kille kom fram och började bråka med dem. En av killarna fick slag mot ansiktet och började blöda näsblod. Efter bråket försvann gärningsmannen från platsen. Signalement finns och ärendet kommer utredas vidare.
Organisation. Polisen Jämtland

2016-03-03 14:16, Rån övrigt, Gotland.
Stenkumlaväg, Länna. En snattare hotade personal och stack. Händelsen inträffade då personal i en dagligvaruhandelsbutik skulle gripa snattaren som är känd sedan tidigare. Personalen gör anmälan själva avseende rån det så kallade motvärnsfallet.
Organisation. Polisen Gotland

2016-03-03 14:00, Rån, Sollentuna.
Helenelund. En man har blivit rånad i sin bostad. Den drabbade har blivit rånad av två män med pistolliknande föremål. Den drabbade som bedriver viss försäljning från bostaden har bland annat blivit med sitt kassaskåp. Förövarna band fast mannen innan de lämnade platsen. Då mannen lyckades komma loss larmade han polisen. Förövarna beskrivs som två personer av normallängd, maskerade och iklädda blå overaller. En förundersökning är inledd avseende grovt rån. Uppdatering klockan 15:56
Tekniker kommer genomföra en undersökning under kvällen.Uppdatering klockan 21:37Teknikerna är klara i bostaden. Den man som utsattes för rånet har varit på sjukhuset under eftermiddagen och tidig kväll.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

2016-03-03 13:26, Misshandel, Valdemarsvik.
Misshandel i relation, Valdemarsvik - en gripen.
10.19 en anmälare ringde från en vårdinrättning i Valdemarsvik och berättade att en kvinna kommit dit och berättat att hon blivit utsatt för en misshandel. En polispatrull åkte till kvinnan och då framkom att hon blivit misshandlad av en man hon har en relation med. Hur misshandeln har gått till är inte utrett ännu. Kvinnan kommer att förhöras inom kort med hjälp av tolk. Polisen har också sökt och påträffat den man som misstänks för brottet. Den 20-årige misstänkte mannen greps misstänkt för misshandel. Han fördes till polisstationen i Norrköping för förhör, varefter åklagare kommer att besluta om den fortsatta förundersökningen.
Organisation. Polisen Östergötland- Kommunikationsavdelningen

2016-03-03 02:07, Mord/dråp, försök, Stockholm.
Täppgränd, Gamla Enskede. Man grips i lägenhet efter försök till mord. Anmälaren, en kvinna, hör av sig då en person håller på att slå sönder ett fönster. Personen, en man, tränger sig in i lägenheten. Polis åker till platsen. En misshandlad kvinna kommer från lägenheten via ett fönster. Efter förhandling kan mannen som förskansat sig i lägenheten gripas. Mannen är misstänkt för försök till mord.
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-02 16:40, Mord/dråp, Södertälje.
Man avliden inomhus på Rådhusgatan. SOS Alarm ringde till polisen och talade om att de åkte till Rådhusgatan på ett så kallade SALSA-larm. (Savining lives in Stockholm Area). Polisen följde med och då det uppstod oklarheter kring mannens död inleddes en förundersökning angående mord. Under kvällen kommer tekniker åka till lägenheten för att genomföra en undersökning. Uppdatering klockan 18:48.   Utredningspersonalen är i fastigheten och genomför dörrknackning.
Organisation. Polisen Stockholms län. Syd

2016-03-02 13:24, Rån, försök, Köping.
Man anhållen misstänkt för försök till rån i Munktorp. I går vid 12-tiden greps en 25-årig man misstänkt för försök till rån i Munktorp. Händelsen inträffade den 13 februari vid 10:15-tiden då två maskerade män försökte råna en guldsmedsbutik i Munktorp. Gärningsmännen ska ha tagit sig in i butikens sluss och där försökt slå sig in i butiken med en yxa och kofot. De kom inte genom glaset och avbryt och försvann från platsen. Den nu misstänkte mannen grep i går och anhölls av åklagare efter förhör. 
I dag kommer det att hållas fortsatta förhör med den misstänkte och åklagare kommer att ta ställning till om mannen ska begäras häktad eller ej. – Vi har haft flera rån i Västra Mälardalen den senaste tiden och gripit misstänkta i flera fall. Det är givetvis bra att de här brotten kan vara på väg att klaras upp, säger Jan Sjöberg, förundersökningsledare vid utredningsgruppen vid lokalpolisområde Västra Mälardalen.
Organisation. Polisen Västmanland

2016-03-02 13:04, Misshandel, Östersund.
Man född -89 anhållen för grov kvinnofrids kränkning i Östersund. Mannen hämtades in till förhör efter att en kvinna anmält att hon blivit slagen och hotad av mannen. Efter förhör med mannen beslutade åklagaren att mannen skulle anhållas. Kvinnan behövde inte uppsöka sjukvård för sina skador. 
Organisation. Polisen Jämtland

2016-03-02 12:46, Rån, försök, Knivsta.
En kiosk utsattes för ett rånförsök vid lunchtid på Forsbyvägen i Knivsta. Gärningsmannen lämnade platsen tomhänt och flertalet patruller beordrades till platsen. Trots eftersök och hundspårning lyckades gärningsmannen undkomma.
Organisation. Polisen Uppsala län

2016-03-01 23:01, Rån, Östra Göinge.
Personrån, Broby. En 43-årig kvinna har utsatts för ett personrån utomhus i Broby. Kvinnan uppger att hon blivit rånad på pengar av två män och att hon blev slagen med ngt föremål i bakhuvudet. Kvinnan har inte skadats fysiskt. Polis skickas till kvinnan för anmälningsupptagning och förhör.
Organisation. Polisen Skåne

2016-03-01 20:17, Misshandel, Söderköping. Två personer sprejade i ansiktet.
18.48 Polis och ambulans larmades till Ågatan i Söderköping med anledning av ett misshandelsfall.

En kvinna i 20-årsåldern ska ha blivit sprejad i ansiktet med någon typ av pepparsprej. En ung man ska ha kommit till platsen i en bil, stannat och klivit ur, och därefter sprejat kvinnan i ansiktet. Även en jämnårig man som var i sällskap med kvinnan ska ha fått sprej i ansiktet. Därefter ska gärningsmannen ha lämnat platsen i bil. Polis kom till platsen för att höra den drabbade mannen och kvinnan, samt eventuella vittnen. Två anmälningar rörande misshandel upprättades i ärandet. Utredningen fortsätter och den misstänkte gärningsmannen är inte okänd, dock ännu inte gripen eller förhörd. Ingen av de drabbade behövde transporteras med ambulans från platsen.
Organisation. Polisen Östergötland. Kommunikationsavdelningen

2016-03-01 20:04, Larm Överfall, Linköping.
Stökig och hotfull man omhändertagen.
19.40 Polisen tog emot ett överfallslarm från ett stödboende på Götgatan. En man ska ha uppträtt berusat och hotfullt utanför boendet. Mannen ska tidigare under kvällen ha slagit sönder ett fönster på adressen. Polisen kom till platsen och omhändertog mannen enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusad person). En anmälan rörande skadegörelse upprättades i ärendet. Ingen person skadades vid händelsen.
Organisation. Polisen Östergötland Kommunikationsavdelningen

2016-03-01 19:24, Rån, försök, Ale.
På Skaftvägen i Alafors har två killar försökt att råna en kvinna på hennes bil och pengar. Det är i samband med att kvinnan ska parkera som killarna kommer fram och hotar henne med ett pistolliknande föremål. När de förstår att de inte kommer att få något springer de därifrån i riktning mot Skyttelvägen. Kvinnan är oskadd men chockad. Hon säger att killarna kan ha varit i 16-17-årsåldern, svartklädda och hade någon form av maskering på sig. Polisen söker i området med bl.a. hund. Ingen gripen.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-01 17:00, Larm Överfall, Åre.
Överfallslarm i Åre. Överfallslarmet på en butik i Åre gick kl 14.54. Polis skickades till platsen men det visade sig att man hade tekniker där som arbetade med och hade utlöst larmet. Detta var något man glömt meddela aktuella larmmotagare om.
Organisation. Polisen Jämtland

2016-03-01 15:19, Våld/hot mot tjänsteman, Norrköping.
Våldsam och hotfull kvinna gripen i centrala Norrköping.
13.01 Polisen larmades till en galleria i centrala Norrköping där en butiksväktare ingripit mot en kvinna som misstänktes ha snattat. Vid ingripandet hade kvinnan blivit våldsam och satt sig till kraftigt motvärn, varpå väktare belagt kvinnan med handfängsel. Kvinnan ska också ha uttalat hot och sparkat på en väktare. Då polis kom till platsen för att kontrollera kvinnan och höra de inblandade fortsatte hotelserna och stökigheterna. Kvinnan, född -88, greps av polis misstänkt för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, samt förgripelse mot tjänsteman. Den väktare som fått en spark uppsökte sjukvård för kontroll.
Organisation. Polisen Östergötland. Kommunikationsavdelningen

2016-03-01 08:39, Rån övrigt, Göteborg
En man har blivit utsatt för ett rån i en p-garage i centra Göteborg. Rånet inträffade ca kl 08.30 i ett p-garage på Kronhusgatan enligt anmälaren. Två män ska har slagit ner offret och sedan försvunnet ut via en nödutgång. Möjligen har de sedan försvunnit i en bil från platsen. Inga vapen har förekommit. Oklart när det gäller personskador. Ingen uppgift om ambulans. Gärningsmännen uppges ha kommit över en portfölj med bla bilnycklar till ett flertal fordon. Ingen gripen. Platsen för händelsen har spärrats av och en brottsplatsundersökning kommer att genomföras.
Organisation. Polisen Västra Götaland

2016-03-01 05:19, Rån övrigt, Stockholm.
Vasaparken. Personrån. Rånaren hotade målsäganden verbalt att döda honom om han inte lämnade ifrån sig sina värdesaker. Målsäganden lämnade över telefon och plånbok och förövaren försvann mot S:t Eriksplan. Målsäganden ger en bra beskrivning av förövaren och en av patrullerna träffar på en person som stämmer väl överens med denna. Mannen kan knytas till rånet och är gripen misstänkt för rån.
Organisation. Polisen Stockholms län. City

2016-03-01 02:57, Misshandel, grov, Örebro.
2 män skadade vid ett bråk på en mindre pizzeria på väster i Örebro. Männen transporterade till sjukhus med skador från någon sorts stickvapen. Gärningsmännen skall vara 2 eller flera. Ingen frihetsberövad
Organisation.  Polisen Örebro län

2016-03-01 01:30, Skottlossning, Stockholm.
Husby. Anmälaren hört flera skott utomhus. Flera inringare berättar att de hört smällar som uppfattas som skott. Det ska även ha hörts skrik i samband med detta. Ett annat vittne har sett en person springa iväg med ett pistollilknande föremål i handen. Ingen har sett någon skadad person. Enligt uppgift ska personerna ha sprungit i riktning mot Kista och en bensinstation. Där kontrolleras tre personer som stämmer väl in på vittnesuppgifterna och även ett vapen påträffas. Ingen skadad person har hittats.
De tre är gripna misstänkta för grovt vapenbrott.
Organisation. Polisen Stockholms län. Nord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar